Nieuws

Hallo! Daar zijn we weer! Het is bijna tijd om de deuren weer te openen en onze eerste gasten te ontvangen. Vanaf medio april is onze B&B weer te reserveren. Via AirBnB of rechtsreeks met een aangepaste prijs.
Nieuw dit jaar is dat de kitchenette is aangepast zodat u nu zelf eenvoudig een heerlijk ontbijt kunt maken wanneer u hopelijk uitgeslapen opstaat. De boodschappen hoeft u zelf niet mee te nemen. Wij zorgen voor allerlei lekkere lokale producten in de (koel)kast, voor in ieder geval de eerste ochtend. Maar ik weet bijna zeker dat er genoeg over blijft om ook de tweede ochtend er lekker van te genieten.
Zien we jullie snel?

14 april 2023

Yes! Afgelopen weekend hebben we onze eerste gasten weer mogen ontvangen. En wat hebben ze genoten, aan de review te lezen op de site van AirBnB. Daar doe je het toch eigenlijk ook wel voor. Zo leuk om te lezen dat onze gasten zo lekker mee-genieten van ons mooie plekje en het fijne huisje, hier in de Achterhoek. We zijn altijd erg dankbaar als we zulke leuke reacties krijgen. Heel erg bedankt voor iedereen die de moeite neemt om de recensies in te vullen of een berichtje achterlaten in het gastenboekje.

En ter info aan iedereen die dit jaar nog wil boeken. Vanaf juni aanstaande is ons huisje een poosje bezet dus zal er tijdelijk geen beschikbaarheid zijn. Maar stuur gerust een mailtje of neem contact met ons op als u meer wilt weten. Zodra het huisje weer vrij is werken we de kalenders bij zodat er weer geboekt kan worden.

Voor nu wensen we jullie een hele mooie zonnige periode toe met alleen ‘s nachts regen 😉

Lieve groetjes van ons

23 februari 2023

Bijna voorjaar!!! Oke, het duurt eigenlijk nog wel eventjes maar als het zonnetje schijnt voelt hij al lekker warm aan en nu de krokussen en sneeuwvlokjes omhoog schieten, krijg ik weer lentekriebels!

De eerste boekingen stromen binnen. Ik heb veel zin om weer nieuwe en misschien wel bekende gasten te mogen ontvangen.

Maar eerst moeten er een aantal klusjes worden gedaan voordat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. En ik ben bezig met het (opnieuw) aanleggen van een moestuin. Dit jaar gaan we het serieuzer aanpakken dan de afgelopen jaren. Lekker bezig dus, maar het komt goed voor de start april hoor!!

Heel graag tot over een klein poosje!

Lieve groetjes, Marijke en co

27 september 2022

De langste dag van het jaar ligt alweer even achter ons. ‘s Avonds wordt het weer vroeger donker, de lampen en kaarsen gaan weer aan en we maken het binnen weer gezellig.

Na een voor ons turbulent jaar, sluiten we het succesvolle verhuurseizoen bijna af.
We zijn dit jaar beperkt open geweest maar hebben desondanks heel veel lieve, leuke en fijne gasten mogen ontvangen. Wat hebben we genoten van iedereen op zijn eigen manier. De een is ‘erg op zichzelf’, de ander ‘altijd in voor een praatje’. Alles is goed en wat vinden we het fijn dat iedereen lekker vakantie kan vieren op zijn eigen manier.

Vanaf 1 november zijn we gesloten tot zo ongeveer medio april. Mocht u toch in deze periode heel graag een paar dagen bij ons verblijven, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen we dan toch nog iets voor elkaar betekenen.

Dan wensen we u een heel kleurrijke herfst en een mooie winter toe! Heel graag tot volgend jaar in het voorjaar!

Warme groet,
Leon & Marijke
Jasper en Ruben

26 januari 2022

En toen… was het alweer eind januari. Wegens omstandigheden hebben wij vanaf oktober de B&B gesloten gehouden. Maar… in het voorjaar willen we graag weer (beperkt) van start. We zullen regelmatig data vrijgeven in onze kalender waarop er geboekt kan worden want we zijn er weer bijna klaar voor!

We hebben wel een aantal zaken gewijzigd waarvan de grootste wijziging is dat we helaas (zelf) geen ontbijtjes meer serveren. Hoe leuk ik het ook vind, het is jammer genoeg niet meer haalbaar in combinatie met ons drukke en (recent) uitgebreide gezin en werk. U kunt wel van de overheerlijke ontbijtjes genieten bij onze buren van ‘het Gebakhuus’. Binnen 10 minuten loopt u naar ze toe maar we hebben ook 2 fietsen te leen voor dit soort kleine afstanden.

Binnenkort is ook onze website weer helemaal up-to-date met nieuwe foto’s.

Hopelijk tot snel!

28 juni 2021

Wat heerlijk!! Zo goed als alle maatregelen zijn opgeheven. De winkels zijn weer open, de restaurants, pretparken, dierentuinen… Terug naar het ‘oude normaal’! Ondertussen is het hier @Endendijk een gezellige drukte. Er wordt volop genoten van de B&B, de tuin, de tub en de prachtige omgeving.

Het afgelopen weekend hadden we ook gasten in de B&B en het bleek dat hij en ik gewoon collega’s zijn. Het moest een keer gebeuren maar zo leuk als het dan echt gebeurd! Ze wonen in het westen van het land en waren nu de Achterhoek aan het ontdekken. Ik dacht dat we inmiddels best wel wat leuke dingen over de omgeving konden vertellen maar blijkbaar weten we lang nog niet alles. Ik heb de tips die we kregen gedeeltelijk al verwerkt op de site, o.a. bij Good Food. Kan niet wachten om er zelf weer eens op uit te gaan!

11 maart 2021

Hoog tijd voor een update:
Ondanks alle Covid perikelen (waar we het niet over gaan hebben nu) hebben we een heerlijke winter gehad.
Net toen we de regen en de wind een beetje zat waren en de feestdagen en de jaarwisseling voorbij waren, konden we genieten van op en top winterweer!!
Fantastische poedersneeuw, bevroren meren en sloten zodat er geschaatst en gesleed kon worden! Magisch gewoon!
En toen ook dat weer voorbij was, werden we getrakteerd op heerlijk lenteweer in de voorjaarsvakantie. Beter kan toch bijna niet?

Maar genoeg over het weer…
Wat gaat er de komende tijd gebeuren bij ons @Endendijk…
– Binnen in de B&B wordt weer het een en ander aangepast zodat het nog aangenamer toeven wordt bij ons. En oja, ook wat herstelwerk. Het plafond heeft door onder de pannen gewaaide sneeuw wat vochtschade opgelopen. Dit gaan we ook weer mooi maken.
– Buiten in de tuin zijn er plannen om een vuurplaats te maken waar gebarbecued en gekookt kan worden, marshmallows geroosterd, popcorn gepoft etc. etc.
Daaromheen grote loungebanken met plofkussens waarop ook tot in de late uurtjes genoten kan worden van een warm vuurtje, drankje en gezelligheid. Een eenvoudige buitenkeuken hoort daar dan ook bij.
– In april wordt de buitengevel gedeeltelijk aangepakt. Deze wordt gestraald, opnieuw geïmpregneerd en weer fris wit gesausd.

Ook zijn er twee kleine wijzigingen v.w.b. het ontbijt.
De eerste is dat u vanaf heden kunt kiezen tussen een heerlijk uitgebreid ontbijt of ons lekkere basic ontbijt.
De tweede wijziging is, dat het ontbijt alleen nog in overleg te reserveren is.
In verband met mijn onregelmatige werk ben ik er helaas niet altijd om het ontbijt te verzorgen (maar wees gerust: ik ben er wel heel vaak!).

Op de foto ziet u ons uitgebreide ontbijt met zoveel mogelijk streekproducten.
Zoals u kunt zien bestaat het o.a. uit heerlijke verse croissants en broodjes, een gekookt ei van onze eigen kipjes, de lekkerste yoghurt, kaas en boter, vleeswaren, zoet beleg, een eigen gemaakte salade, een vers gebakken lekkers, een schaaltje vers gesneden fruit, vers geperste jus, een pot koffie en zakjes losse thee.
Hiervoor rekenen we 15,00 euro p.p. per dag.

Het basic ontbijt bestaat tevens uit zoveel mogelijk streekproducten.
Deze kost 7,95 euro p.p. per dag en bestaat uit:
2 broodjes of een croissant en een broodje, vers geperste jus, kaas, ham, jam en een gekookt eitje van onze eigen kipjes.

En stel ik ben er niet: dan kunt u binnenkort bij onze buren van het Gebakhuus terecht om daar te genieten van het ontbijt.

Dit was het weer voor nu. We wensen jullie een hele mooie lente toe!


26 november 2020

Vandaag hebben we onze nieuwe Hottub geplaatst
U kunt deze binnenkort meeboeken bij uw verblijf! Klik hier voor meer informatie.


9 November 2020

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze nieuws pagina!

Alhoewel van de herfst nog met volle teugen genoten kan worden, kijken we ook al een beetje uit naar de December maand. Een heerlijke tijd met al die mooie lichtjes, versieringen en gezelligheid. Ik kan zelf niet wachten tot het 1 december is en ik de B&B in kerstsfeer mag aankleden. In de kas naast de voordeur hangen al wat gezellige lampjes. Ik kon mij toch niet helemaal inhouden:


We hebben voor de aankomende kerstdagen een heerlijk kerstarrangement bedacht. We hebben maar 1 huisje, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Letterlijk dus 🙂


18 oktober 2020

De zomer is voorbij gevlogen… En wat voor één…

We kijken terug op een hele goede en mooie start van onze B&B.

Covid’19 was redelijk op zijn retour afgelopen zomer en veel mensen hebben in eigen land vakantie gevierd. Wij hebben het ook gemerkt. Vanaf het begin (1 juli) waren we al snel helemaal volgeboekt!

We zijn ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat de gasten in ons hadden door bij ons te boeken. En dankbaar voor alle lovende woorden en complimenten die we mochten ontvangen.  Wat vinden we het fijn om te zien hoe iedereen geniet van de prachtige omgeving, de rust, de ruimte en niet te vergeten: van de B&B.

Een aantal gasten zijn zelfs al meerdere keren bij ons geweest. Echt geweldig!

Inmiddels is de herfst in volle gang. De blaadjes aan de bomen hebben de meest prachtige kleuren, paddenstoelen in alle soorten en maten zijn uit de grond geschoten en ’s ochtends schijnt de zon over de mistige weilanden. Ook in het najaar is het heerlijk toeven in de Achterhoek.

Ondanks de aangescherpte maatregelen in verband met het virus, bent u nog steeds welkom bij ons. Het huisje heeft u voor uzelf en heeft een aparte entree. We verwelkomen u graag. Op gepaste afstand uiteraard.

In de kalender kunt u zien welke data vrij zijn. En wekelijks worden er meer dagen vrijgegeven waarop nog een verblijf te boeken is. U mag ook altijd even contact met ons opnemen om te vragen of de B&B toch niet toevallig beschikbaar is.

In dit laagseizoen zijn we namelijk voornemens een aantal kleine dingen aan te passen en wellicht kunnen we deze werkzaamheden verplaatsen. In de koffiehoek wordt een gootsteen geplaatst en er komt een combimagnetron.

Voor wat betreft Create@Endendijk… Dat ligt helaas nog wel even stil vanwege Covid. Maar zodra we hier mee verder kunnen, zullen we het tijdig bekend maken.

Dit is het nieuws voor nu maar houd onze site en/of social media in de gaten. Hierop zullen we de aankomende tijd berichten plaatsen over de vorderingen en andere nieuwtjes.

Lieve groetjes,

Marijke

P.S. Heeft u al gezien dat we de afgelopen zomer op onze facebookpagina allerlei leuke uitjes hier in de buurt hebben gedeeld?

26 juni 2020 – Klaar!
De B&B is nu helemaal af! De slaapkamer beneden is gereed, en de koffiehoek is gemaakt. Na 2 weken van afwerken kunnen we dan eindelijk het resultaat gaan laten zien aan onze gasten.

Sinds een paar weken is het mogelijk om te boeken, en wat is het snel gegaan. De maanden juli en augustus zijn inmiddels helemaal volgeboekt, en de eerste aanvragen voor september komen al binnen…

Bedankt voor het vertrouwen, en voor degenen die al hebben geboekt, we kijken ernaar uit u te mogen ontvangen!

Kijk hier voor de laatste foto’s

3 juni 2020 – Verbouwing B&B (4)
Vanaf vandaag is het mogelijk via onze site te boeken. Neem hier alvast een kijkje op de boekingspagina!

Tevens is het Stay@Endendijk menu op deze site uitgebreid. Zo kunt u meer informatie krijgen over de accommodatie, en natuurlijk wat foto’s bekijken…

Tenslotte is de badkamer nu ook klaar! Nog de laatste stukjes inrichting van de woonkamer… en intussen wordt gewerkt aan de tweede slaapkamer (beneden). Wordt vervolgd dus…


31 mei 2020 – Verbouwing B&B (3)
Het begint op te schieten! Eén van de twee slaapkamers is nagenoeg klaar. De woonkamer schiet op, er wordt nu gewerkt aan de afwerking en de inrichting…


9 mei 2020 – Verbouwing B&B (2)
De muren en de plafonds zijn inmiddels gesausd, en de kozijnen zitten vers in de lak. De slaapkamer (boven) is bijna gereed, en de woonkamer / multifunctionele ruimte is een flink eind onderweg…


1 mei 2020 – Verbouwing B&B
We zijn inmiddels een maandje verder. Er is een hoop rondom het huis gedaan. Nu het wat minder zonnig is wordt er binnen weer hard gewerkt. Alle kozijnen zijn geschuurd en de oude gebinten zijn vrij gemaakt van spakspuit. Morgen wordt begonnen met het sauzen van de muren!4 april 2020 – Het begin!
Op deze pagina kun je op de hoogte blijven van de nieuwtjes…
Als eerste: vandaag is de website gemaakt