Omgeving

Het Coulisselandschap (in de Achterhoek) is al eeuwenoud en wordt gekenmerkt door een lapjesdeken van kleine, onregelmatige percelen met daaromheen afscheidingen die bestaan uit een mix van struiken en bomen. Het landschap lijkt wel een beetje op een toneel met coulissen, vandaar de benaming. Het levert mooie doorkijkjes op!

Kom het zelf ervaren!!!

Wandelen

Een aanrader (en op loopafstand), is een bezoek brengen aan het schitterende natuurgebied rondom Huize Dorth. Het is onder beheer van Natuurmonumenten. Bomenlanen met oude beukenbomen en eiken, wisselen elkaar af met rododendron struiken, weilanden en waterpartijen.

De “Gorsselse Heide” is een prachtig wandelgebied en in het dorp “Harfsen” start een klompenpad.

Diverse culinaire wandeltochten vindt u (o.a.) in Deventer.
https://indebuurt.nl/deventer/doen/een-uitgestippelde-wandelroute-en-lekkere-hapjes-hier-in-deventer-kan-het~126945/

Mooie wand- en mountainbike routes zijn te vinden op de Holterberg. U kunt uw auto bijvoorbeeld parkeren vlakbij het natuurmuseum aan de Holterbergweg 12 in Holten. Daarbij zit ook een infopunt en is het startpunt voor de verschillende routes. De groene wandelroute is 5 km. Op deze website vindt u nog veel meer info over wat er allemaal te doen is op de Holterberg. https://www.beleefrijssenholten.nl/rijssen-holten/holterberg/

Geen zin in wandelen?

Er is echt heel veel te doen in de omgeving. Teveel om op te noemen maar ik zal er een paar vermelden.
Heeft u een leuke aanvulling voor op deze pagina? Laat het mij weten dan zal ik dit met plezier toevoegen!

Gezellig winkelen? Dan zijn Hanzesteden Deventer en Zutphen vlakbij. In deze historische binnensteden is altijd iets te doen, ook als er geen evenement gaande is.

In Deventer vind ik de volgende straten het leukst als je van winkelen en struinen door oude straten houdt:
De Walstraat, de Kleine Overstraat en de Grote Overstraat.
Hier zitten heel veel kleine ondernemers gevestigd; van fashion tot woonaccessoires tot spelletjeswinkels tot vintage tot meubels tot goudsmederijen… afgewisseld met kleine bistro’s, barretjes, koffietentjes.
En als u er dan toch bent: vergeet dan niet door te lopen naar de volgende straten: Grote Poot, het Grote Kerkhof en eigenlijk heel veel straatjes eromheen.
Bij mooi weer kunt u ook op het terras langs de IJssel neerstrijken of met het pontje over naar het stadsstrand.


Op fietsafstand zijn ook diverse openluchtzwembaden te vinden met mooie ligweides en toffe glijbanen maar waar u ook fijn baantjes kunt zwemmen (o.a. in Laren, Almen, Loo-Bathmen, Gorssel).
(geopend vanaf begin mei)

In Almen ligt het zwembad (zwembaddeberkel.nl) aan een rivier (de Berkel). Hier kunt u kano’s en sup’s huren om een tochtje te maken en het landschap vanaf het water bewonderen. Dit is zeker ook een aanrader.

In de B&B liggen heel veel folders voor u klaar met nog meer informatie over wat er allemaal te beleven is in deze prachtige omgeving!